דף הבית >> מרכזיה פדגוגית >> עונות השנה >> חורף >> מתכון למרק חם

 

 
 
 
מתכון למרק חם
 
מרק חם / באדיבות מאירה ענבל

כשגשם יורד ורוח קרה נושבת, אין כמו מרק חם כדי לחמם את הבטן ואת הלב. ואם מתחשק לכם קערת מרק טעים ומהביל, אבל למרבה הצער לא יורד גשם, אפשר להחליט על צעד חד-צדדי. אם תנעלו נעלי בית ותעמידו סיר על האש, אולי מזג האוויר יבין את הרמז, ועד שתמזגו כבר ירעים הרעם וטיפות גשם ירטיבו את המדרכה.

מתכון מרק ירקות          


מצרכים ל – 5 מנות:
1 יחידה בצל
2 יחידות גזר
1 יחידה קישוא, חתוך לקוביות
3 יחידות תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
5 כוסות מים
1 כף שמן זית
1 כף אבקת מרק עוף
לפי הטעם פטרוזיליה
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל 

אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני, מחממים את השמן ומטגנים על אש בינונית את הבצל, עד שיזהיב.
  2. מוסיפים הגזר, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים, כנ"ל תפוחי האדמה וכנ"ל הקישואים.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  4. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, מוסיפים את אבקת המרק והפטרוזיליה.
  5. מורידים אש ומבשלים ברתיחה עדינה, בסיר סגור למחצה, במשך כ- 30 דקות.
  6. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים - רצוי עם שקדי מרק.
    גיוונים: אפשר להוסיף ירקות כיד הדמיון הטובה עליכם, כגון כרובית, כרוב או 
     סלרי. ועוד. . . .
  • למי שאוהב מרקם של מחית, אפשר, לאחר הבישול, לטחון את המרק בבלנדר.
 
Back  
 
מידע נוסף
להצטרפות